joi, 20 octombrie 2011

Criteriile de evaluare a activitatii profesionale a salariatului aplicabile la nivelul angajatorului trebuie sa se regaseasca si in continutul contractului individual de munca, in conformitate cu art. 17 alin. (4) din Codul muncii , republicat. Prin urmare, odata cu intrarea in vigoare a noilor dispozitii legale, contractele individuale de munca ale salariatilor vor contine si aceste criterii.

Totodata, dupa cum dispune art. 242 din Codul muncii , republicat, criteriile si procedurile de evaluare profesionala a salariatilor trebuie sa se regaseasca in continutul Regulamentului intern.

Nu exista criterii general valabile pentru toti angajatorii, dupa cum nu exista nici pentru toti angajatii.

Criteriile de evaluare se stabilesc la nivelul fiecarui angajator in functie de o multitudine de factori: specificul activitatii desfasurate efectiv de catre salariat, dupa cum functia este de conducere sau de executie, de necesitatile angajatorului etc. Identificarea criteriilor de ...

..... citeste continuarea aici >>>
Modalitatile de realizare a formarii profesionale a adultilor se impart in trei categorii:

1) modalitati prevazute de catre OG 129/2000 privind formarea profesionala a adultilor, respectiv:

a) cursuri organizate de furnizorii de formare profesionala;
b) cursuri organizate de angajatori in cadrul unitatilor proprii;
c) stagii de practica si specializare in unitati din tara sau din strainatate;
d) alte forme de pregatire profesionala prevazute de lege.

2) modalitati reglementate de catre Codul muncii :

a) participarea la cursuri organizate de catre  ...

..... citeste continuarea aici >>>
Castigul salarial mediu nominal net a fost, in luna august, de 1.455 lei, in scadere cu 1,1% (16 lei) fata de luna anterioara, dar cu 8,7% mai mare fata de aceeasi luna din 2010, potrivit datelor anuntate miercuri de Institutul National Statistica (INS).

Valorile cele mai mari ale castigului salarial mediu nominal net s-au inregistrat in intermedieri financiare (3.615 lei), iar cele mai mici in hoteluri si restaurante (873 lei). Pe de alta parte, castigul salarial mediu nominal brut a fost, in august, de 2.005 lei, in scadere cu 22 lei fata de luna iulie.

Potrivit datelor INS, indicele castigului salarial real pentru luna august 2011 fata de luna precedenta, calculat ca raport intre indicele castigului salarial nominal net si indicele preturilor de consum, a fost de 99,2%. Fata de luna octombrie 1990, indicele castigului salarial real a fost ...

..... citeste continuarea aici >>>

Dosarului Salariatului - baza informatiei din REVISAL

Din Cuprins:


1. Notiuni introductive
1.1 Pregatiti dosarele pentru controlul ITM
1.2 Lista de verificare pentru continutul dosarului personal
1.3 Ce contine dosarul personal al salariatului
1.4 Cine are acces la .....citeste mai departe

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu