joi, 20 octombrie 2011

Lege pentru acordarea somajului

In Senatul Romaniei a fost inregistrat un Proiect de Lege care doreste sa acorde somaj catorva zeci de mii de tineri care au "uitat" sa-si depuna dosarul de somaj in timp util. Altfel spus, ii include in somaj si pe acei tineri care nu au promovat Bacalaureatul in 2011 insa se pare ca au depasit termenul legal de 60 de zile in care trebuiau sa-si depuna acest dosar.

Iata cum explica senatorul PSD, Alexandru Cordos, initiatorul legii, decizia domniei sale de a promova aceasta lege.

"In urma numeroaselor semnale, primite din intreaga tara, cu privire la dificultatile pe care le intampina absolventii de liceu, promotia 2011, absolventi care nu au promovat examenul de bacalaureat dar care doresc sa beneficieze de ajutor de somaj, iar din cauza interpretarii deficitare a legii de catre functionarii  (...)

... mai multe detalii
 

Concedierea conform Codului Muncii 2011

Codul Muncii 2011 a adus 31 de modificari referitoare la Concediere

Evitati amenzile si procesele!

... Citeste detaliat Aici

 
Culmea reconversiei profesionale: Ioan Botis se intoarce la Munca

Fostul ministru al Muncii Ioan Botis a fost ales, duminica, presedinte al Comisiei pentru Munca si Protectie Sociala a PDL, el intrunind un numar de 360 de voturi "pentru" si 28 de voturi "impotriva" din partea delegatilor comisiilor judetene de munca ale partidului.

Dupa alegerea sa, Botis a mentionat ca aceasta comisie va fi una extrem de "lucrativa", care il va sprijini pe ministrul Muncii, Sulfina Barbu, si ministerul de resort.

El a i-a rugat pe delegatii din comisiile de munca judetene sa tranmita comisiei nationale propunerile lor in legatura cu principalele proiecte din domeniul muncii si protectiei sociale.

Botis a aratat ca va merge in teritoriu pentru a avea intalniri cu sindicatele, patronatele, dar si cu mediul de afaceri.

... mai multe detalii
 

101 Modele de Fise de Post

- realizate conform Codului Muncii 2011

- in concordanta cu Noul COR

Evitati sa platiti o amenda intre 1.500 si 2.500 de lei!

... Sumarul Fiselor de Post il gasiti Aici

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu