vineri, 21 octombrie 2011

Transmiterea registrului se face de catre una sau mai multe persoane nominalizate prin decizie scrisa de catre angajator.

Registrul general de evidenta a salariatilor se transmite la inspectoratul teritorial de munca in conformitate cu procedura stabilita si cu instructiunile de utilizare a aplicatiilor.

A. Transmiterea on-line prin intermediul portalului Inspectiei Muncii

Transmiterea on-line se face dupa solicitarea si obtinerea de catre angajator a numelui de utilizator si a parolei, indiferent daca angajatorul presteaza serviciul de completare si transmitere a registrului sau are incheiat un contract de prestari de servicii, si activarea accesului la portalul Inspectiei Muncii http://itmonline.inspectiamuncii.ro

Obtinerea numelui de utilizator si a parolei se face la ...

..... citeste continuarea aici >>>
Intrebare: O decizie de concediere, conform art. 65 alin. (1) se emite la inceputul preavizului de 20 de zile sau la sfarsit? Perioada preavizului este (01.11-2010-26.11.2010). Si in REVISAL cu ce data se opereaza?

Raspuns: Avand in vedere ca in perioada de preaviz, poate interveni o cauza de suspendare a contractului individual de munca este recomandat ca preavizul sa fie adus la cunostinta salariatului printr-un inscris separat, iar decizia de concediere sa fie emisa dupa expirarea termenului de preaviz.

Conform art. 76 alin. (1) din Codul muncii decizia de concediere se comunica salariatului in scris si trebuie sa cuprinda ...

..... citeste continuarea aici >>>

Concedierea conform Codului Muncii 2011

Codul Muncii 2011 a adus 31 de modificari referitoare la Concediere.

Evitati amenzile si procesele!


.....Citeste detaliat Aici

Anunt CECCAR:

“Unica sesiune 2011 a Examenului de Aptitudini se organizeaza in zilele de 13 noiembrie (proba scrisa) si 20 noiembrie (proba orala). Au dreptul sa participe la aceasta sesiune stagiarii aflati in anul 3 de stagiu, precum si stagiarii care nu au promovat examenul de aptitudini si au dreptul sa se inscrie la urmatoarele doua sesiuni consecutive.”

...citeste detalii aici

Ghidul practic pentru reusita la Examenul de Aptitudini CECCAR - Sesiunea 2011

- lucrare de specialitate cu informatii verificate si adaptate sesiunii ce va avea loc in noiembrie 2011 -

57 de intrebari si probleme rezolvate conform tematicii si bibliografiei oficiale

Cititi pe larg despre:

 fluxuri de trezorerie


     modificari ale capitalului social. Detalii aici

          fuziuni, divizari, consolidari

               estimari contabile

                    reevaluare active. Detalii aici

                         depreciere active

                              recunoastere venituri si cheltuieli

                                   politici contabile



Important: Toate intrebarile si problemele din Ghidul practic sunt rezolvate conform Reglementarilor Contabile la zi si conform Codului fiscal 2011. Aveti garantia raspunsurilor 100% corecte!


stocuri
     subventii
         corectarea erorilor.  Detalii aici
              persoane afiliate
                  imobilizari necorporale
                      capitalizarea cheltuielilor
                         evaluarea produselor.  Detalii aici
                    amortizare mijloace fixe
               constituire, lichidare depozite
          valoare justa
     ajustari pentru depreciere
contabilizarea taxelor si impozitelor.  Detalii aici

Profitati de ocazie ca sa va testati eficient si sigur cunostintele contabile acum, inainte de Examenul de Aptitudini din noiembrie 2011!

CD-ul va permite sa exersati in avans si sa va puneti la punct cu cele mai noi tipuri de intrebari si probleme pe care le va aduce examenul CECCAR de anul acesta.

Tipul de subiecte posibile de anul acesta si modalitatea perfect corecta de rezolvare

    - in conformitate cu toate noutatile aparute in legislatia fiscal-contabila in 2011 -


….Click aici pentru Formularul de Inscriere
 
Declaratia estimativa trebuie depusa de mai multe categorii de contribuabili in cazul in care acestia indeplinesc anumite conditii care se refera la activitatea desfasurata, precum si la veniturile aferente.

Astfel, au obligatia depunerii declaratiilor privind venitul estimat:

-    contribuabililii care determina venitul net in sistem real si desfasoara activitatea in mod individual;

-    contribuabililii care determina venitul net in sistem real si desfasoara activitatea intr-o forma de asociere care nu da nastere unei persoane juridice;

-    contribuabililor pentru care venitul net se determina pe baza de norme de venit.

    Scopul principal al declaratiilor estimative este stabilirea de catre administratia fiscala a platilor anticipate de impozit in contul impozitului anual datorat ce se va stabili numai dupa depunerea unei declaratii privind veniturile efectiv realizate in anul urmator celui de ...

..... citeste continuarea articolului >>>
Registrul general de evidenta a salariatilor cuprinde contractele individuale de munca in desfasurare la data intrarii in vigoare a prevederilor hotararii, indiferent daca acestea sunt suspendate la data de 1 august 2011.

Registrul general de evidenta a salariatilor se completeaza in ordinea incheierii, modificarii, suspendarii sau incetarii contractelor individuale de munca.

Completarea elementului referitor la salariu se realizeaza si pentru contractele deja inregistrate, in termen de 90 de zile de la data intrarii in vigoare a hotararii.

Registrul general de evidenta a salariatilor se completeaza de catre angajatori cu ajutorul aplicatiei informatice distribuite gratuit de Inspectia Muncii sau cu ajutorul aplicatiilor informatice proprii ale angajatorilor.

Completarea registrului se face de ...

..... citeste continuarea articolului >>>
SRL X cu sediul in Romania semneaza contract cu SRL Y din Romania, in vederea prestarii de catre Y a unor servicii de training in spatiul UE (in afara Romaniei), la firma mama Z. Toate firmele sunt inregistrate in scop de TVA. SRL Y factureaza catre SRL X.

Intrebare:

SRL X trebuie sa refactureze catre firma mama Z. Va refactura cu TVA sau fara?

Raspuns:

Practic, firma X are calitatea de cumparator-revanzator al serviciului de training. In acest caz, refacturarea costului acestui serviciu catre firma Z din Comunitate reprezinta o prestare intracomunitara de ...

..... citeste continuarea articolului >>>


Solutii la cele mai controversate 100 de Probleme de TVA ale Momentului

Codul fiscal s-a modificat din nou. Noile reguli au intrat deja in vigoare!

NOU!  O.G. 30/2011 a adus modificari importante si in ceea ce priveste TVA

>> DETALII CLICK AICI <<
Parlamentul Romaniei a inaintat recent un proiect de lege care priveste completarea OUG nr.58/2010 pentru modificarea si completarea Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal si alte masuri financiar-fiscale.

Punctul 44 din OUG nr. 58/2010 - Modificarea si completarea Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal si alte masuri financiar-fiscale, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 431/28 iunie 2010, se modifica si va avea urmatorul cuprins:

La art. 141 se introduce un nou alineat, alin. (3) care va avea urmatorul cuprins: "cheltuielile reprezentand tichetele de masa acordate de angajatori, potrivit legii".

Motivele expuse de deputatul Mircia Giurgiu au la baza...

..... citeste continuarea articolului >>>


Problemele privind insolventa, lichidarea sau suspendarea activitatii va dau batai de cap?

Avem pentru dumneavoastra 47 de studii de caz menite sa va ofere ACUM raspunsuri si solutii salvatoare

>> DETALII CLICK AICI <<
Ministerul Finantelor Publice a emis un ordin pentru modificarea si completarea Ordinului ministrului finantelor publice nr. 752/2006 privind aprobarea procedurii de eliberare a certificatului de atestare fiscala pentru persoane juridice si fizice, a certificatului de obligatii bugetare, precum si a modelului si continutului acestora.

Avand in vedere dispozitiile art. 112 din Ordonanta Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de procedura fiscala, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, in temeiul prevederilor art. 10 alin. (4) din Hotararea Guvernului nr. 34/2009 privind organizarea si functionarea Ministerului

Finantelor Publice, cu modificarile si completarile ...

..... citeste continuarea articolului >>>
Ministerul Finantelor Publice a emis saptamana aceasta un nou document in care sunt prezentate principalele modificari ale Codului Fiscal, in functie de domeniile de reglementare, dupa cum urmeaza: impozitul pe profit, impozitul pe venit, impozitul pe veniturile nerezidentilor, precum si contributiile sociale obligatorii.

In ceea ce priveste impozitul pe profit, sunt prezentate urmatoarele modificari aduse regimului fiscal al asocierilor: ...

... citeste continuarea articolului >>>


Specialistii in contabilitate iti explica TOATE modificarile din Noul Cod fiscal!

Modificarile Codului fiscal - explicate si comentate de specialisti

Articol cu Articol, afla CE si CUM trebuie sa faci de azi inainte.

» DETALII CLICK AICI «


Societatea a dezvoltat intern un program informatic care a fost pus in functiune in luna august 2011 (practic este o baza de date cu informatii despre orasele si strazile din Romania). Acest program informatic necesita actualizari periodice de date (ex. strazi noi, informatii noi) ceea ce presupune inregistrarea de cheltuieli in contabiliate (cu salarii personal, cu deplasari, cu combustibili etc.).

Intrebari: 

Cum sunt considerate din punct de vedere fiscal aceste cheltuieli? Cum se inregistreaza din punct de vedere contabil? Sunt cheltuieli normale ale perioadei sau majoreaza valoarea programului informatic? Cum se amortizeaza acestea in conditiile in care societatea a considerat ca durata de utilizare a programului informatic este de 4 ani de la punerea in functiune?

Raspunsuri:

Din punct de vedere ...

... citeste continuarea articolului >>>


Acum ai SOLUTIILE fiscal-contabile 2011!
Gata cu problemele contabile legate de LEASING!
LEASING - cele mai cautate 35 de spete si monografii contabile!
» DETALII CLICK AICI «

Incepand cu 1 ianuarie 2013, s-a introdus posibilitatea de optiune intre sistemul de declarare si plata a impozitului pe profit trimestrial si sistemul anual cu efectuarea de plati anticipate.

Optiunea pentru sistemul anual de declarare si plata a impozitului pe profit se efectueaza la inceputul anului fiscal si este obligatorie pentru cel putin 2 ani fiscali consecutivi. Iesirea din sistemul anual de declarare si plata a impozitului se efectueaza la inceputul anului fiscal pentru care se solicita aplicarea sistemului trimestrial.

Contribuabilii comunica organelor fiscale teritoriale modificarea sistemului anual/trimestrial de declarare si ...

... citeste continuarea articolului >>>


1857 de contabili si consultanti fiscali au ales sa se alature abonatilor Rentrop & Straton in primele 6 luni ale anului 2011!
VA MULTUMIM pentru ca va numarati printre acestia. Special pentru dvs, va oferim un CADOU
VOUCHER DE FIDELITATE - 50 RON
Acesta este un CADOU Exclusiv pentru abonatii “Revistei Taxe si Impozite”!

Va rugam sa-l folositi oricum doriti pentru a achizitiona orice produs din lista urmatoare: CLICK AICI

Sistemul anual cu efectuarea de plati anticipate (calcul):

- platile anticipate trimestriale sunt in suma de o patrime din impozitul pe profit datorat pentru anul precedent;

- sunt actualizate cu indicele preturilor de consum, estimat cu ocazia elaborarii bugetului initial al anului pentru care se ...

... citeste continuarea articolului >>>


Prima lucrare realizata Exclusiv pentru Departamentul de Contabilitate in conformitate cu Noul Cod Fiscal

1.785 de Solutii la cele mai controversate probleme fiscal-contabile

– exemple, explicatii, comentarii, rezolvari –
» DETALII CLICK AICI «

joi, 20 octombrie 2011


Pentru a intelege modificarile aparute in legislatie, Corpul Expertilor Contabili R&S a editat IN EXCLUSIVITATE pentru dvs Colectia Inregistrari contabile 2011 – 47 de Studii de Caz

In urma propunerilor facute de cei 1.027 de contabili prezenti la Seminarul National de Contabilitate (editiile Bucuresti, Iasi, Brasov, Cluj si Timisoara), s-a luat decizia alcatuirii acestei colectii ca un instrument de ajutor pentru toti contabilii implicati in acest fenomen.

... Click Aici pentru Detalii despre Inregistrarile Contabile

Art. 10 alin. (4) din Legea Contabilitatii prevede:
"raspunderea pentru aplicarea necorespunzatoare a reglementarilor contabile revine directorului economic, contabilului-sef sau altei persoane imputernicite sa indeplineasca aceasta functie, impreuna cu ...

... citeste continuarea articolului »


O societate en–gros livreaza la inceputul lunii unui detailist un lot de marfuri cu plata in 4 rate lunare in valoare de 2.000 lei plus TVA, la pret de vanzare. Costul de achizitie al marfurilor este de 1.8000 lei. Dobanda lunara este de 1%.

Decontarile se fac cu ordin de plata la sfarsitul fiecarei luni.

Adaosul comercial sau marja comerciala al detailistului este de 25%.

Furnizorul tine evidenta marfurilor la cost de achizitie, iar clientul, la pret de vanzare cu amanuntul.

 a) Inregistrarile din contabilitatea furnizorului (angrosistului):...

..... citeste continuarea articolului >>>


Urmare publicarii in MO nr. 627/02.09.2011 Ordonantei Guvernului nr. 30/2011 pentru modificarea si completarea Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal si pentru a veni in intampinarea contribuabililor care colecteaza deseuri, Ministerul de Finante precizeaza ca:

 - incepand cu 05.09.2011 nu sunt venituri impozabile, in intelesul impozitului pe venit, veniturile obtinute din valorificarea bunurilor mobile prin centrele de colectare, in vederea dezmembrarii, care fac obiectul Programelor nationale finantate din bugetul de stat sau alte fonduri publice;

 - veniturile, altele decat cele mentionate mai sus, realizate din valorificarea prin centrele de colectare a deseurilor de metal, hartie, sticla si altele asemenea sunt venituri supuse impunerii potrivit prevederilor ...

..... citeste continuarea articolului >>>


Monografii contabile conforme cu legislatia fiscal-contabila
de ultima ora!


Acum 20% REDUCERE pentru colectia celor mai cautate monografii contabile!

>> DETALII CLICK AICI <<

 
Intrebare: OUG 96/2003 a fost modificata sau completata?

Salariata gravida, care a informat angajatorul despre starea sa de graviditate, mai are dreptul la 2 ore/zi libere platite ?

Ce lege este inlocuita de OUG2010?

Pana la aparitita OUG 111/2010, ce lege reglementa concediul de crestere copil?

Care este legislatia privind maternitatea, care a fost modificata in ultimii ani?

Raspuns: OUG 96/2003 privind protectia maternitatii la locurile de munca, a fost aprobata cu modificari prin Legea 25/2004.

Astfel, potrivit art. 17 din OUG 96/2003, angajatorii sunt obligati sa acorde salariatelor care alapteaza, in cursul programului de lucru, doua pauze pentru alaptare de cate o ora fiecare, pana la implinirea varstei de un an a copilului. In aceste pauze se include si timpul necesar deplasarii dus-intors de la locul in care se gaseste copilul.

La cererea mamei, pauzele pentru alaptare vor fi inlocuite cu reducerea duratei normale a timpului sau de munca cu doua ore ...

..... citeste continuarea articolului >>>


Codul Muncii explicat articol cu articol

600 de pagini care va explica Tot ce trebuie sa stiti

Singura lucrare din Romania dedicata Exclusiv Codului Muncii 2011

... citeste detalii aici

Intrebare: Angajatii unei societati de productie care lucreaza in 3 si 4 schimburi primesc diverse sporuri stipulate in Contractul Colectiv de Munca cum ar fi:

- spor de noapte pentru munca desfasurata pe timpul noptii (in procente, baza: salariul de incadrare)

- spor de sambata si duminica (pentru cei care lucreaza in 4 schimburi spor de weekend, in procente; baza : salariul de incadrare)

- prima de performanta care se face pe baza unor fise de evaluare a prsonalului (se acorda lunar in functie de procentul care rezulta din fisa de evaluare, dar nu este stipulata in contractul colectiv de munca al Societatii). Aceasta prima se acorda numai dupa perioada de proba.

- orele suplimentare platite cu spor de 100%

Avand in vedere ca declararea noilor angajati in REVISAL se face cu o zi inainte de angajare si se cere salariul de incadrare si sporurile cu caracter permanent dar in SUMA, nu in ...

..... citeste continuarea articolului >>>


101 Modele de Fise de Post

- realizate conform Codului Muncii 2011
- in concordanta cu Noul COR

Evitati sa platiti o amenda intre 1.500 si 2.500 de lei!

... Sumarul Fiselor de Post il gasiti Aici

O societate isi lichideaza angajatii, lichidare cu acordul partilor, angajatii si-au efectuat concediul de odihna integral.

Contravaloarea zilelor de concediu necuvenit trebuie restituita la casierie ? (nu se poate retine pe statul de plata)?. Ce document trebuie intocmit in acest caz ?

Dar aceste zile de concediu necuvenit, la calculul vechimei in munca sunt considerate zile de concediu fara plata. In acest caz trebuie completat Revisalul, iar pentru acea perioada trebuie intocmite decizii de suspendare si de incetare a suspendarii ?

De mentionat ca persoanele respectrive si-au efectuat concediul de odihna in luna august, caz in care nu ma mai incadrez in termen pentru depunerea Revisalului si intocmirea deciziilor.

Raspuns: Conform art. 140 alin. (2) din Codul muncii , durata efectiva a concediului de odihna anual se acorda proportional cu activitatea prestata intr-un an calendaristic.

In situatia in care, salariatul efectueaza zile de concediu de odihna peste limita ...

..... citeste continuarea articolului >>>

Concedierea conform Codului Muncii 2011

Codul Muncii 2011 a adus 31 de modificari referitoare la Concediere
Evitati amenzile si procesele!


... Citeste detaliat Aici

Va informam ca a fost aprobat Ordinul presedintelui ANAF nr. 3.194/27.09.2011 pentru aprobarea modelului si continutului formularului 307 „Declaratie privind sumele rezultate din ajustarea taxei pe valoarea adaugata, in situatia in care a beneficiarul transferului de active sau locatarul/utilizatorul activelor corporale fixe achizitionate printr-un contract de leasing nu este persoana inregistrata in scopuri de taxa pe valoarea adaugata”, precum si pentru stabilirea modalitatii de plata a acestor sume, cod 14.13.01.02/t.a.

Prezentam, in continuare, sinteza principalelor reglementari in domeniu.
Ultimele modificari au adus neclaritati asupra unor aspecte legale de care unele societati au nevoie zilnic pentru a opera conform legii. In acest sens, vor fi aduse mai multe lamuriri in ceea ce priveste plafonarea soldului din casierie si plafonul maxim de plati, toate mentiunile avand drept argument prevederile actuale ale legislatiei.

Asadar, trebuie retinut ca ...

..... citeste continuarea articolului >>>
TERMEN DE DEPUNERE A DOSARELOR: 21 OCTOMBRIE 2011

Sesiunea 2011 a Examenului de aptitudini pentru obtinerea calitatii de expert contabil sau de contabil autorizat se organizeaza in zilele de 13 noiembrie (proba scrisa) si 20 noiembrie (proba orala).

Inscrierea la examenul de aptitudini se face pe baza urmatoarelor documente:

• cerere pentru inscrierea la examenul de aptitudini; (formularul se gaseste la filiala C.E.C.C.A.R. Salaj)
• certificatul de admitere la stagiu (copie), emis de comisia de examinare pentru accesul la profesie;...

..... citeste continuarea articolului >>>

(art. 781 din OG 92/2003 privind Codul de procedura fiscala introdus prin OG nr. 29/2011)

Care sunt situatiile pentru care contribuabilii devin INACTIVI FISCAL?
(aceleasi conditii ca si pana la intrarea in vigoare a noilor prevederi (17 septembrie 2011)

Contribuabilii sunt declarati inactivi daca daca se afla in una dintre urmatoarele situatii:

a) nu isi îndeplinesc, pe parcursul unui semestru calendaristic, nicio obligatie declarativa prevazuta de lege;
b) se sustrag de la efectuarea inspectiei fiscale prin declararea unor date de identificare a domiciliului fiscal care nu permit organului fiscal identificarea acestuia; ...

..... citeste continuarea articolului >>>


TVA - 47 Cazuri Speciale
care te OBLIGA sa te inregistrezi in alt stat membru UE
Derulati afaceri cu firme din alte tari membre UE?
- Daca raspunsul este DA, inseamna ca trebuie sa cititi recomandarea ANAF.
- Daca raspunsul este NU INCA, atunci trebuie sa cititi recomandarea ANAF.
...cititi Aici

Corpul de Experti Contabili R&S va ofera cea mai noua lucrare din domeniul contabil

29 de Cazuri Atipice in contabilitate


Cum sa rezolvi corect si legal problemele de contabilitate,

chiar si atunci cand textul de lege pare complicat si interpretabil!


Descopera acum rezolvarea pentru problemele contabile atipice care se pot ivi in activitatea ta zilnica!

...citeste detalii aici

Pentru ca legea nu face intotdeauna precizari clare in anumite situatii, nu acopera domeniul de activitate dorit sau este confuza si sugereaza variante multiple de rezolvare exista acum CD 29 cazuri atipice in contabilitate.

29 cazuri atipice in contabilitate este o lucrare practica, realizata pentru a veni in ajutorul celor care lucreaza zilnic in contabilitate.

Citeste mai jos care sunt aceste cazuri si alege-ti solutiile corecte

• Cum se tranzactioneaza corect titlurile detinute la Fondul Proprietatea
• Exemplu de inregistrare a penalizarii de intarziere catre un furnizor extern
• Cum se inregistreaza cautiunea la chemarea in judecata
            ...citeste detalii aici
• Beneficiaza corectiile de pret de tratament special la inregistrare? Mai multe detalii AICI
• Ce regim au premiile oferite clientilor
• Cum se storneaza facturile neacceptate la plata
            ...citeste detalii aici
• Cum procedezi la retragerea unui actionar din societate
• Secretele inregistrarii unui transport de mijloace fixe si stocuri efectuat in regie proprie
• Probleme la vanzarea de mijloace fixe intre parti afiliate. Mai multe detalii AICI
            ...citeste detalii aici
• Cum se inregistreaza in contabilitate vanzarea de mijloace fixe pentru care au fost acordate facilitati fiscale
• Particularitati ale inregistrarii imprumuturilor acordate societatilor afiliate
• Cesiunea contractelor de leasing catre o persoana fizica. Tratamentul fiscal-contabil
            ...citeste detalii aici
• Ce probleme ridica rezilierea contractelor de leasing. Mai multe detalii AICI
• Cum se cesioneaza contractele de leasing de catre o persoana fizica unei persoane juridice
• Inregistrarea in contabilitate: contracte de agent
            ...citeste detalii aici
• Inregistrarea in contabilitate: daune pentru autoturisme si reparatia pe seama asigurarii casco
• Inregistrarea in contabilitate: drepturi salariale pentru administratori nerezidenti. Mai multe detalii AICI
• Inregistrarea in contabilitate: schimb de active intre doua societati
            ...citeste detalii aici

• Particularitati ale importului de mostre pentru expozitie
• Cum se procedeaza la executarea silita extinsa asupra bunurilor personale ale asociatilor
• Aspecte sensibile privind plata facturilor in numele altei societati
            ...citeste detalii aici
• Inregistrarea in contabilitate: vanzari cu promotii. Mai multe detalii AICI
• Inregistrarea in contabilitate: returnarea banilor clientilor nemultumiti
• Modalitati de recuperare a creantelor de la clienti rau platnici
            ...citeste detalii aici
• Fuziunea in cazul detinerii reciproce de titluri de participare
• Inregistrarea in contabilitate: platile in natura
• Scoaterea din gestiune a marfurilor expirate
            ...citeste detalii aici
• Inregistrarea in contabilitate: incasari si plati in sistem ramburs.

Important! Corpul de Experti Contabili Rentrop & Straton recomanda studierea cu atentie a acestor cazuri practice si utilizarea lor in activitatea zilnica!

...click aici pentru Formularul de Inscriere

Gaseste acum rezolvarea pentru problemele de contabilitate, chiar si atunci cand textul de lege pare complicat si interpretabil, investind doar 158,07 lei (cu TVA inclusa)!

Atentie: Oferta speciala de pret este valabila doar 48 de ore.

....Completeaza formularul de comanda

 


Precizari CECCAR - OG 30 privind Codul Fiscal - Scutirea de penalitati pentru firmele cu datorii


Firmele cu datorii care isi vor plati obligatiile fiscale pana la 31 decembrie 2011 vor fi scutite de la plata penalitatilor de intarziere, potrivit OG nr. 30/2011 privind modificarea si completarea Codului fiscal, publicat in Monitorul Oficial din 2 septembrie 2011.
Corpul Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania (CECCAR) a adus o serie de precizari privind conditiile in care se aplica masurile financiar-fiscale privind anularea sau reducerea penalitatilor pentru firmele cu datorii. Ordonanta privind anularea sau reducerea penalitatilor de intarziere se aplica din 5 septembrie CECCAR: OG nr. 30/2011 pentru modificarea si completarea Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, precum si pentru reglementarea unor masuri financiar-fiscale, a fost publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 627 din 2 septembrie 2011. Prevederile au intrat in vigoare in trei zile de la publicare, respectiv in data de 5 septembrie ...

..... citeste continuarea articolului >>>