duminică, 25 septembrie 2011


Revista de Legislatie a Muncii si Asigurari Sociale

Valabil la 19.09.2011

In urma schimbarilor aduse de noul Revisal, nelamuririle au privit si conditiile modificate de HG 500/2011 aferente procedurilor de inscriere in registru atat a operatiunilor de detasare, cat si a celor de suspendare a contractului individual de munca din cauza detasarii. De asemenea, data fiind situatia analizata prin prezentul studiu de caz, se va stabili si daca in perioada detasarii este obligatorie intocmirea deciziei de suspendare CIM.

Conform ...

..... citeste continuarea articolului >>>

Valabil la 20.09.2011

Exista situatii in care, cel putin teoretic, timpul de lucru in delegatie poate intra in conflict cu durata de munca stabilita prin contract. Astfel, un angajat efectueaza deplasari in teritoriu pentru o perioada cumulata de circa 10-12 zile/luna pentru care primeste diurna (calculata la timp de minimum 12 ore intre plecare si sosire). Dat fiind acest exemplu, se creeaza intr-adevar un conflict din cauza faptului ca in CIM se stipuleaza o durata a timpului de lucru de 8 ore/zi, 40 ore/saptamana?

Delegarea ...

..... citeste continuarea articolului >>>

Valabil la 21.09.2011

Angajatorii au obligatia de a plati lunar o serie de indemnizatii care privesc mai multe aspecte ale activitatii in munca. Una dintre acestea este indemnizatia de neconcurenta care va trebui declarata prin intermediul unei declaratii standard. Trebuie insa stiut ca legea prevede anumite exceptii de la plata acestei indemnizatii astfel ca societatea va trebui sa verifice daca se inscrie in categoria exceptata de la plata indemnizatiei sau nu.

Indemnizatiilor ...

..... citeste continuarea articolului >>>

Daca o afirmatie este repetata de prea multe ori capata credibilitate si devine "adevarata". Veti fi uimiti sa vedeti ca cele enumerate mai jos sunt unele fapte de care nu v-ati indoit pana acum sunt neadevarate.

Marele Zid Chinezesc nu se vede din spatiu.

Desi ...

..... citeste continuarea articolului >>>


Problema confidentialitatii online devine o tema din ce in ce mai importanta pe agenda Comisiei Europene si nu numai. Forul de la Bruxelles intentioneaza sa impuna reguli mai stricte in ceea ce priveste utilizarea datelor online ale consumatorilor. Cum va afecta acest lucru marketingul?

Marketing-ul ...

..... citeste continuarea articolului >>>

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu