duminică, 25 septembrie 2011


Revista de Contabilitate
  
Valabil la 19.09.2011

Prezentul studiu de caz isi propune sa ilustreze modalitatea de organizare a unor cheltuieli directe si indirecte prin care sa se faciliteze modul de stabilire a pretului de productie in cazul unei societati care prelucreaza materie prima si desfasoara activitatea de producere a marfurilor finite. Aceste cheltuieli vor fi astfel redate din punct de vedere contabil si se va stabili temeiul legal care priveste situatia data. Domeniul de activitate al societatii este cuprins in industria prelucrarii lemnului.

Dupa ...

..... citeste continuarea articolului >>>

Valabil la 20.09.2011

Ultimele modificari au adus neclaritati asupra unor aspecte legale de care unele societati au nevoie zilnic pentru a opera conform legii. In acest sens, vor fi aduse mai multe lamuriri in ceea ce priveste plafonarea soldului din casierie si plafonul maxim de plati, toate mentiunile avand drept argument prevederile actuale ale legislatiei.

Asadar, trebuie retinut ca ...

..... citeste continuarea articolului >>>

Valabil la 21.09.2011

Operatiunea contabila de acoperire a unei pierderi va fi ilustrata prin exemplul unei societati care inregistreaza o pierdere contabila de 1.000 lei in anul 2002. Profitul in urmatorul an este de 3.000 lei, fiind platit si impozitul aferent. In ce masura se va acoperi pierderea din 2002 prin plata impozitului? Pentru o mai buna argumentare a raspunsului, se vor avea in vedere doua monografii intocmite pentru acoperire pierdere contabila si acoperire pierdere fiscala.

Astfel, pentru ...

..... citeste continuarea articolului >>>

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu