duminică, 25 septembrie 2011


Revista de Resurse Umane
Valabil la 19.09.2011

Deoarece modificarea locului de munca este o situatie frecventa, studiul de caz va exemplifica prin temei legal procedura de efectuare a operatiunii amintite anterior. Se va lua astfel ca exemplu cazul unui angajat care va fi mutat in cadrul unui alt departament din aceeasi unitate de lucru. Contractul individual de munca al angajatului in cauza este incheiat pe perioada nedeterminata.

Potrivit ...

..... citeste continuarea aici >>>
Valabil la 20.09.2011

In cadrul unei societati, directorul general emite o decizie prin care un angajat preia temporar sarcinile unui sef de serviciu. Aceasta schimbare cu caracter temporar nu implica insa si modificarea functiei prin incheierea unui act aditional si nu se modifica nici drepturile salariale. Noile sarcini nu se regasesc in fisa de post, iar o noua fisa nu poate fi intocmita deoarece nu a fost facut un nou act aditional. In acest caz, va fi pastrata fisa de post veche in care sunt precizate sarcinile initiale sau va fi intocmita o noua fisa cu responsabilitatile functiei de conducere?

Trebuie ...

..... citeste continuarea aici >>>
Valabil la 21.09.2011

Cum ar trebui sa procedeze un angajator in cazul in care salariatii nu doresc sa beneficieze de concediul de 10 zile neintrerupt, ci doresc sa isi ia mai multe zile la date diferite, corespunzator perioadei de munca prestata? In cazul in care angajatorul este de acord cu cererile salariatilor, se incalca o prevedere legala? In ce masura nu se respecta legea daca in cazul unei societati nu exista programari de concedii de 10 zile fara intrerupere?

In primul rand, ...

..... citeste continuarea aici >>>

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu